CHECK JE VLEKJE

Nieuws

Pigmentpoli in de strijd tegen huidkanker 22-07-2009

Sinds kort heeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een nieuwe polikliniek: de Pigmentpoli. Reden voor de oprichting van deze poli is dat het aantal mensen met huidkanker in Nederland blijft stijgen. Na verwijzing door de huisarts kan men binnen twee weken op de poli terecht, diagnose en behandeling kunnen nog op dezelfde dag plaatsvinden.

 

 

 

Op de Pigmentpoli werken een aantal specialisten samen: dermatologen, radiologen, pathologen, een plastisch en een oncologisch chirurg (kanker chirurg). Het voordeel van deze nauwe samenwerking is dat de patiënt geen aparte afspraken op verschillende afdelingen meer hoeft te maken. Op deze manier kan huidkanker sneller ontdekt en behandeld worden. Dit is vooral bij melanomen van levensbelang, omdat deze in een vergevorderd stadium niet meer te bestrijden zijn. Naast het behandelen van reeds bestaande huidkanker is één van de belangrijkste doelstellingen van de Pigmentpoli dan ook het stimuleren van preventief zelfonderzoek.

 

 

 

Bron: Cicero, nummer 6 (juli 2009);

een uitgave van het LUMC

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over huidkanker?

-          www.checkjevlekje.nl

-          www.melanoom.nfk.nl

Huidaandoeningen

De huid is ons grootste orgaan en bovendien, in tegenstelling tot de meeste andere organen...

Lees meer...

Huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens...

Lees meer...

Huidfonds

Het Huidfonds richt zich op het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die 'anders' is....

Lees meer...