CHECK JE VLEKJE

Huidaandoeningen

De huid is ons grootste orgaan en bovendien, in tegenstelling tot de meeste andere organen, van buitenaf makkelijk bereikbaar. Toch zijn huidaandoeningen dikwijls moeilijk te behandelen. En ook over het ontstaan ervan is nog veel te weinig bekend.
 
Voor meer dan 2 miljoen Nederlanders met een huidaandoening is het belang van de huid meer dan duidelijk. Zij worden dag in dag uit geconfronteerd met een huid die minder goed zijn werk doet. Een huid die veel aandacht vraagt en vaak klachten als jeuk en pijn voortbrengt. Helaas zijn deze aandoeningen aan de huid voor het merendeel niet te voorkomen omdat aanleg, een verstoord immuunsysteem, erfelijkheid en dergelijk een rol spelen.
 
Er zijn meer dan 3.000 verschillende huidziekten in alle variaties en gradaties. Mensen die aan een huidziekte lijden ervaren dit in eerste instantie niet als een ziekte maar als een last. Alhoewel je behoorlijk ziek kunt zijn als van een huidziekte vooral als deze ernstig opspeelt, betitelen velen het als een aandoening. Naast lichamelijke klachten zoals jeuk en pijn zijn huidaandoeningen meestal direct zichtbaar en bepalen daarom al snel het sociale leefpatroon.
 

De huid heeft grote impact op hoe iemand zich voelt en hoe men denkt te worden gezien. Daarom wil het Huidfonds bij iedereen liefde voor de huid laten ontstaan. Wanneer is onze missie geslaagd? Als we elkaar zien zoals we zijn, niet zoals we eruit zien. ‘Hou van je huid, zorg voor je huid.’ Dat is de basis van ons verhaal, dat wij met passie uitdragen.

Om onze missie te bereiken, hebben wij drie doelen: voorkomen van huidaandoeningen, verbeteren van zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die ‘anders’ is.

Huidaandoeningen

De huid is ons grootste orgaan en bovendien, in tegenstelling tot de meeste andere organen...

Lees meer...

Huidkanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens...

Lees meer...

Huidfonds

Het Huidfonds richt zich op het voorkomen van huidaandoeningen, betere zorg voor mensen met een huidaandoening en acceptatie van de huid die 'anders' is....

Lees meer...